"Form Follows Function"

PROJECTEN

Een paviljoen als bezinningsplek. Bij het binnenkomen is er een verlaagd plafond wat dient als een buffer, eens je verder stapt is het plafond hoger en heb je zicht naar buiten toe. Met verschillende elementen is een trap gecreëerd waar men bovenaan kan bezinnen en genieten van het uitzicht. Er is een boom betrokken in het paviljoen. Een boom staat voor rust, focus omsluiting en de binnen – en buitenrelatie. Rond de boom kan je zitten en op die manier bezinnen.

 

Een oud militair hospitaal herbestemd tot een gezinswoning voor vier personen.  Het is een open keuken die zicht biedt op de leefruimte. De leefruimte ligt qua niveau lager, zodat er een intimiteit en geborgenheid wordt gecreëerd. Die geborgenheid wordt ook gecreëerd door het tussenverdiep waar zich de badkamer en slaapkamer bevinden van de ouders. Vanuit de slaapkamer van de ouders heb je een zicht op de ganse loft. De bureau zorgt voor een scheiding tussen de eet – en leefruimte. De loft is tegelijk functioneel en open, terwijl er ook intieme en gezellige ruimtes kunnen gecreëerd worden.

LOFT

 

Een studeerplek waar je individueel of samen kan studeren, in combinatie met een gelegenheid om iets te drinken en even te pauzeren. Alle functies zijn samen gegoten in één element, een trap waarbij bepaalde treden uitschuiven waarop je kan zitten. Op het gelijkvloers gaat het er informeel aan toe en is er een ontspanningsruimte aanwezig dat wordt doorgetrokken naar buiten. Boven gaat het er formeler aan toe en zijn er tafels aanwezig zodat je kan samenwerken en individueel werken. 

Een functioneel en modulair element van 4 op 4m waar je als studenten gemakkelijk kan functioneren en kan bewegen. Het is een podium waarin alle functies zitten die je ofwel kon openklappen of uithalen. Je kan er slapen, eten, bergen en ontspannen. Er is plaats voorzien om met twee te slapen en met vier te eten. Alles is gemaakt uit OSB platen, die zijn milieuvriendelijk, goedkoop en gemakkelijk in gebruik.

Een tentoonstelling van het modehuis Maison Martin Margiela. Maison Margiela staat voor deconstructie, incognito en ‘under construction’. Bij under construction dacht ik aan stellingen. De tentoonstelling is een parcours geworden door stellingen. Er zijn verschillende ruimtes aanwezig waar de verschillende collecties van Margiela worden tentoongesteld. Sommige ruimtes zijn afgeschermd door witte gordijnen, anderen dan weer niet, dat refereert naar de eigenschap ‘incognito’.

CONTACT

Sophie De Boever

22/09/1998

sophiedeboever@hotmail.com

Ghent, Belgium

© 2019 by Sophie De Boever. Proudly created with Wix.com

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • Instagram
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now